Trainer

Maartje Bruggeman (1981)

Ik heb een gevarieerde achtergrond in kunst, wetenschap en beweging. Dit zijn drie gebieden waarin ik me thuisvoel – en die me na aan het hart liggen. Ik studeerde 4 jaar aan de Gerrit Rietveldacademie, ben afgestudeerd socioloog (MSc.) gespecialiseerd in medische interactie (rondom de diagnose van dementie), en ik ben gepassioneerd danser en klimmer. Ik volgde trainingen en workshops op het gebied van dansimprovisatie, ballet en moderne dans, pilates en yoga. Sinds een paar jaar geef ik workshops in meditatie en beweging gebaseerd op yoga, pilates en improvisatie.

Wat de drie gebieden verbindt, en misschien wel het hele leven, is dat alles draait om aanwezig zijn – daar waar je bent en daar waar je mee bezig bent. Mindfulness is een support om telkens weer contact te kunnen maken het moment, de ervaring, het lichaam en de mensen en wereld om je heen. Het is voor mij niet alleen een vaardigheid maar ook een manier waarop ik in het leven wil staan.
Ik heb zelf ervaren hoe mindfulness meer rust en ruimte kan geven om te doen wat belangrijk voor me is, hoe ik makkelijker kan omgaan met moeilijke dingen in het leven, en hoe ‘in het hier en nu leven’ sprankeling geeft, intensiteit en meer voldoening.

Mindfulness training gun ik iedereen. Je krijgt nieuwe inzichten en leert praktische en toepasbare vaardigheden die je op elk moment kan inzetten. Als trainer, opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, lid VMBN (categorie 1), probeer ik mindfulness dan ook bereikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen.